Valásszon nyelvet!
 
 
 
 
Kik vagyunk?
 

A családról Rómában 2015 októberében tartandó rendes püspöki szinódus pozitív kimenetelében érdekelt laikus katolikus vezetők és családbarát szervezetek tagjai vagyunk, akik összefogva megfogalmaztunk egy, Ferenc pápához címzett gyermeki  kérelmet, arra bíztatva őt, hogy kifejezetten erősítse meg a katolikus tanítást arról, hogy a polgárilag elvált és újraházasodott katolikusok nem részesülhetnek szentáldozásban, és a homoszexuális kapcsolat ellentétes a természeti törvénnyel és a tételes isteni törvénnyel egyaránt.

 

Aggódva észleltük, hogy veszélybe került az Evangélium által hirdetett tiszta és termékeny családmodell. Csak ez a családmodell az egyetlen biztos világítótorony azon krisztushívők számára, kik a szexuális forradalomnak, és kiváltképp hedonista propagandájának évtizedes ostromában élnek.

 

Valódi rést ütött a katolikus Egyház várfalán az a lelkipásztori javaslat, mely gyakorlatilag – ha éppen nem lényegileg – tagadja Üdvözítőnk tanítását a tisztaságról és a házasság felbonthatatlanságáról.

 

Ilyen körülmények között a legfontosabb dolog most az, hogy Ferenc pápa nyíltan tisztázó kiállásával megállítsa a krisztushívők között növekvő bizonytalanságot, és ezáltal megvédje Jézus Krisztus kifejezett tanítását a felvizezéstől.

 

Ki tudná tovább eloszlatni a gyermekeink jövője felett gyülekező és egyre növekvő sötét fellegeket, ha nem világítja be az említett világítótorny többé az útjukat?